StartKracht Werkwijze

De nadruk bij StartKracht ligt op het ‘doen’ . Dit alles in een korte periode van 16 weken. Van het eerste bedrijfsidee, tot het kunnen versturen van de eerste factuur.

Meer informatie »

StartKracht Fasering

Het begeleidingsprogramma StartKracht van het IMK bestaat uit vier fasen: voorbereiding, verkenning, aanloop en versnelling.

Meer informatie »

StartKracht Bel ons

StartKracht Aanmelden

StartKracht organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten in heel Nederland.

Meer informatie »

StartKracht Testimonial

“De samenwerking was uitstekend en er werd goed gekeken naar mijn persoonlijke situatie. Daarbij waren de verwachtingen ook realistisch en dat is belangrijk!”

StartKracht Kost u niets

Een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen is gratis. Het begeleidingsprogramma StartKracht zelf kan vaak betaald worden door uw gemeente, uitkeringsinstantie of werkgever.

Meer informatie »

StartKracht Werkwijze

De nadruk bij de werkwijze van het IMK ligt op het creëren van startkracht door ‘doen’. Van het eerste bedrijfsidee tot het kunnen versturen van een eerste factuur. In een korte periode van 16 weken volgt u een gevarieerd programma van trainingen, zelfstudie, individuele gesprekken met de ondernemerscoach en praktijkopdrachten, gericht op zowel commerciële als financiële vaardigheden.

Met StartKracht worden de potentiële krachten van u als startende ondernemer naar boven gehaald: passie, motivatie, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenwaarde. Door de toevoeging van basiskennis en praktijkervaringen werkt u aan de ontwikkeling van ondernemerschap. En dat het werkt, blijkt uit de duizenden starters die begeleid werden door het IMK en genieten van hun bestaan als zelfstandig ondernemer.

StartKracht Fasering

Het begeleidingsprogramma StartKracht van het IMK bestaat uit vier fasen:

Fase 1 Voorbereiding

De kracht voor succes als ondernemer zit in uzelf. In deze fase maakt u een eerste stap om dat naar boven te halen. U zet uw ideeën op een A4’tje, uw eerste versie van het ondernemingsplan. ‘Fout’ bestaat in deze fase niet. Uw plan is het startpunt voor een gedegen verkenning. In een speeddate of intake bespreekt u uw plan met de ondernemerscoach van het IMK.

Fase 2 Verkenning

In deze fase gaan leren en ontdekken op een prettige, maar ook intensieve manier samen. U onderzoekt uw eigen ondernemerscompetenties. U gaat werken in onze online leeromgeving (I’M OK Basis voor Ondernemen) om de basiskennis voor ondernemen op te doen. In circa zes weken doorloopt u een afwisselend programma met teamtrainingen, individuele gesprekken met uw ondernemerscoach, zelfstudie en praktijkopdrachten. Gaandeweg verandert uw A4’tje in een echt ondernemingsplan. U leert veel over uw bedrijfsidee en over uzelf. Aan het eind van deze fase neemt u in samenspraak met uw coach de beslissing of u uw ondernemingsplan wilt waarmaken.

Fase 3 Aanloop

In deze fase van circa 6 tot 10 weken gaat u vooral ‘doen’. Met gerichte praktijkopdrachten, toegespitst op uw toekomstige onderneming, wordt u goed voorbereid op het daadwerkelijk starten van uw onderneming. De focus ligt op het ontwikkelen van commerciële vaardigheden en op het verfijnen van uw ondernemingsplan. Uw vertrouwen in uzelf als ondernemer neemt toe en u bent in staat derden, zoals mogelijke opdrachtgevers of financiers, te winnen voor uw plan. Ook in deze fase is het programma afwisselend met teamtrainingen, individuele gesprekken met uw coach en praktijkopdrachten.

Fase 4 Versnelling

Wellicht het belangrijkste moment voor u in uw loopbaan als zelfstandig ondernemer is het kunnen versturen van die eerste factuur. In de praktijk levert dat moment een grote kracht aan de startende ondernemer. Hét bewijs, dat een klant bereid is om voor de door u geleverde dienst of product een passende vergoeding te betalen. De kracht van de eerste factuur draagt direct bij aan uw eigenwaarde en aan uw financiële zelfstandigheid. De begeleiding in deze fase door de ondernemerscoach is op maat, gericht op uw specifieke ontwikkelpunten.

StartKracht Aanmelden

IMK organiseert regelmatig StartKracht voorlichtingsbijeenkomsten in heel Nederland. Wilt u graag een bijeenkomst bijwonen? Neem contact met ons op via 088 - 999 00 30.

StartKracht Kost u niets

Het bijwonen van de voorlichtingsbijeenkomst is gratis. Het begeleidingsprogramma StartKracht zelf, kan vaak betaald worden door uw gemeente, uitkeringsinstantie of werkgever. Wilt u hier meer informatie over? Bezoek dan de voorlichtingsbijeenkomst of neem contact met ons op via 088 - 999 00 30.

StartKracht Starten

Heeft u een voorlichtingsbijeenkomst bijgewoond en bent u klaar voor de start? Download dan onderstaand formulier, vul het in, stuur het op en zet de volgende stap met StartKracht!

Download: Inlichtingenformulier (pdf-bestand)

StartKracht Over ons

StartKracht is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. IMK ondersteunt zelfstandige ondernemers bij de start van de onderneming, altijd gericht op het borgen van financiële zelfstandigheid. In opdracht van de ondernemer zelf, maar ook in opdracht van gemeenten of banken.