skip to Main Content
Instituutvan nieuwestarters

Elke starter kan
een beetje
hulp gebruiken
Direct advies nodig?

Je eigen bedrijf starten? Wij helpen je op weg!

Een onderneming starten is voor veel mensen dé manier om hun eigen weg te bepalen. Een nieuwe manier van werken, zelf bepalen, kansen benutten, een droom waarmaken of soms een gedwongen stap. Al deze mensen kunnen een onderneming starten en wij zijn er om daarbij te ondersteunen.

Ons team van ondernemerscoaches heeft al heel veel ondernemers helpen starten en de meeste van ons zijn zelf ondernemer of zijn dat geweest. De kennis en ervaring van onze ondernemerscoaches ondersteunt iedereen die een bedrijf wil beginnen. We hebben daarvoor een stapsgewijze aanpak ontwikkeld met meerdere fases:

De IMK Starten aanpak: STARTKRACHT

We ondersteunen je om je eigen bedrijf op eigen kracht te starten. De essentie daarvan zit in ons programma Startkracht en dat bestaat uit de volgende 5 stappen (met elementen uit die fase):

 1. Ondernemersintake: kennismaken, ondernemerstest, verslag en vervolgadvies
 2. Verkenningsfase: concept ondernemingsplan, 6 trainingen
 3. Aanloopfase: de echte start, 4 trainingen
 4. Versnellingsfase: voor een vliegende start, 2 trainingen

We bepalen in de intake fase de optimale invulling van Startkracht omdat elke deelnemer anders is; als persoon en qua achtergrond, ervaring en ondernemers idee. De opleidingen en trainingen doen we effectief en eigentijds. Naast groepsgewijze trainingen (ook op verzoek online) gebruiken we e-learning indien nodig met extra persoonlijke uitleg en hierdoor kan ieder op zijn eigen tempo leren. Elke starter maakt een online ondernemingsplan. Een overzicht van de hulpmiddelen voor onze deelnemers vind je hier.

We zorgen met de begeleiding voor een stimulerende omgeving; deelnemers kunnen voortdurend persoonlijk dan wel online contact onderhouden met de coach en ook met mede-starters om van elkaar te leren. Ook brengen we deelnemers in contact met bestaande ervaren ondernemers.

De ondernemerscoach vervult de rol van coach, trainer en adviseur. Hij zal meebewegen met de leerroute van de starter en de ontwikkelroute van de onderneming. Met bewaking van de voortgang, want het resultaat telt: een succesvolle start van je bedrijf!

telefoon-icon
Wil je een beetje hulp van het IMK?

Laat jouw gegevens achter en wij bellen je terug.
Of bel ons op: 088 - 999 00 00.

  Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

  Voor wie?

  We ondersteunen mensen een bedrijf te starten in verschillende situaties, zoals:

  Onze kennis en ervaring zetten we ook graag in als je begonnen bent met je bedrijf. Soms omdat je een ervaren klankbord zoekt of voor een hele specifieke situatie. Daarom bieden we voor de bestaande ondernemer de volgende aanvullende diensten:

  Meer dan 10.000 ondernemers zijn gestart met IMK

  Het starten van een onderneming is een belangrijk moment in het leven van de ondernemer en zijn gezin. Het is vaak een droom die wordt gerealiseerd of bijvoorbeeld een weg naar vrijheid en zelfstandigheid. Veel kan je leren en rationeel benaderen, de persoon die ondernemer wordt zal daarnaast op emotioneel vlak veel meemaken en ontwikkelen: onze ondernemerscoaches zijn gericht op beide kanten. De “menskant” én de zakelijke kant van het plan moeten kloppen.

  Bijna altijd is er wel sprake van een “bijzondere” situatie waar we rekening mee houden. Onze ondernemerscoaches weten wat er allemaal speelt bij het vertrek bij een organisatie en kennen de wetten en regels daaromtrent. Ook bij starten zonder baan of via de participatie wet wijzen onze ondernemerscoaches de weg met de verschillende regelingen. En ze hebben ervaring in vele branches, daardoor zijn met t onze hulp zijn al meer dan 10.000 ondernemers hun bedrijf gestart.

  Waarom IMK Starten?

  Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf heeft met “IMK Starten” een unieke propositie om kandidaten succesvol een eigen onderneming te laten starten. Kandidaten komen bij ons via gemeentes, UWV, grote organisaties en bedrijven en vaak ook direct. Hiervoor kiezen ze ons:

  • Onze ondernemerscoaches. Mensgericht, deskundig en elk met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van startende ondernemers.
  • Onze bewezen hands-on aanpak: Startkracht.
  • Een intake met toets, (online) opleidingen, ondernemingsplan maken, persoonlijke begeleiding én nazorg.
  • De resultaten. Meer dan 10.000 ondernemers zijn met hulp van IMK gestart. En met hoge tevredenheid
  • IMK, Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Sinds 1954 werkt het IMK voor ondernemers. We hebben informatie over alle bedrijfstakken en kunnen met onze “benchmarks” snel inschatten of een ondernemingsplan, het bedrijfsidee haalbaar is.
  Toch nog niet gevonden wat je zocht?
  Vind artikelen uit de kennisbank, veelgestelde vragen en ondersteunende informatie:
  Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op!


   Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

   Eén van de vele succesverhalen

   Back To Top