skip to Main Content
Sparrenvoorondernemers

spar·ren (sparde, heeft gespard)
in een positieve, veilige setting op basis van gelijkwaardigheid van gedachte wisselen waarbij zowel de ondernemer als de sparringpartner er sterker uitkomen;

"Gun jezelf een sparringpartner"

Als ondernemer ben je altijd druk: de dagelijkse zaken, nieuwe kansen zien en grijpen, groeimogelijkheden vinden, je mensen plezierig aan het werk hebben, de financiën op orde houden, je netwerk onderhouden. Je doet dat op je ervaring, je gevoel, je neus voor ondernemen.

Maar er zijn momenten dat je wel wat extra ruggespraak kunt gebruiken. Bij kleine of bij grote zaken en soms gewoon om bij te praten. Kun je hierover dan met iemand sparren? Iemand waarmee je een goede vertrouwensband ervaart en die oprecht onafhankelijk is?

Samenvatting van ons Manifest

Een korte samenvatting van ons Manifest. Lees hier het complete manifest

 1. We blijven onafhankelijk maar wel betrokken
 2. We zijn mensgericht, oprecht vanuit de ‘care’ gedachte
 3. We zijn positief, opbouwend, wel kritisch vanuit de ‘dare’ gedachte
 4. We acteren vanuit het principe ‘ondernemend voor ondernemers’
 5. We werken vanuit een vertrouwenspositie, zorgen voor een veilige situatie. Stellen ons kwetsbaar op en verwachten dat ook van de ondernemer/DGA.

Ondernemers staan er vaak alleen voor? Nergens voor nodig!

Elke ondernemer zit wel eens met een uitdaging waarover hij of zij van gedachten zou willen wisselen met een andere ondernemer die het klappen van de zweep kent. Die dezelfde taal spreekt. Iemand met brede ervaring in het bedrijfsleven.

Fijn, als je een goede (zaken)partner hebt waar je ziel en zaligheid mee kunt delen. Maar er zijn altijd onderwerpen, vragen, issues die je in je bedrijf of omgeving niet kunt of wilt bespreken. Die je liever met iemand bespreekt die wel betrokken is, maar op iets meer afstand staat. En als die sparringpartner er niet is, dan voelt het ineens alsof je er alleen voor staat. Dat ervaart bijna de helft van de ondernemers in Nederland. Volgens IMK Sparren is dit helemaal niet nodig, zolang je jezelf maar die juiste sparringpartner gunt.

Topervaring voor ondernemers toegankelijk gemaakt

Als onderdeel van het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf heeft zich in IMK Sparren een groep topondernemers verenigd met diverse achtergronden en stuk voor stuk járen ervaring. Zij hebben vele situaties al eens meegemaakt, zelf ook fouten gemaakt en daarvan geleerd. Deze IMK Sparringpartners durven zich kwetsbaar op te stellen en kunnen zich met hun brede ervaring goed in jouw situatie verplaatsen. Daarmee maken zij top ondernemerservaring voor jou als ondernemer/DGA heel toegankelijk.

Een sparringpartner van IMK Sparren neemt de tijd voor jou en is oprecht geïnteresseerd in wat jou en je onderneming beweegt. Een IMK Sparringpartner denkt met je mee, daagt je uit en houdt je een spiegel voor. Zo ontstaat een vertrouwensrelatie waar je op gelijkwaardig niveau kunt sparren en een succesvoller ondernemer wordt.

Voorbeelden van onderwerpen zijn bijvoorbeeld die nieuwe klant die specifieke eisen heeft, een kans om te investeren in een ander bedrijf, ben je zelf het enthousiasme in je werk verloren, heb je te maken met personele problemen of wil je een klankbord voor een besluit. Misschien vraag je je af hoe je nu wél die stap gezet krijgt richting groei of juist zorgt dat je snelle groei ook blijvend is. Heel verhelderend als je dan kunt sparren met topondernemers die dergelijke keuzes al eens hebben gemaakt, valkuilen herkennen, de dillema’s begrijpen en de juiste tips kunnen geven. En zich bovendien in een netwerk hebben verenigd waarbij ze van elkaars expertise gebruik kunnen maken.

Wil je meer weten over alle sparringpartners?

IMK Sparren is primair gericht op de DGA’s binnen het MKB. De sparringpartners zijn (oud)ondernemers of corporate executives met veel ervaring op directieniveau. Ze worden graag betrokken bij de bedrijven die ze sparren, zijn geïnteresseerd in mensen en durven zich kwetsbaar op te stellen.

Als ondernemer zoek je een sparringpartner waar je wat aan hebt. Daarom stellen we hoge eisen aan ervaring en vaardigheden (klik hier voor het profiel waar een IMK Sparring Partner aan moet voldoen). Er zijn nog meer sparringpartners én we groeien waardoor er geregeld nieuwe sparringpartners bijkomen.

Sparringpartner voor de langere termijn; hoe werkt dat?

Na een eerste kennismaking tijdens het ‘Chemiegesprek’ bepalen jullie samen of het goed voelt; daarna spreek je af ten minste een jaar met elkaar te sparren. Dat gebeurt deels op gezette momenten in het jaar. En deels op precies dat moment dat jij het nodig vindt. Alleen per vraagstuk contact met elkaar leggen zorgt niet voor de diepgaandere betrokkenheid waarmee IMK Sparren zich juist onderscheidt van anderen in de markt. IMK Sparren biedt geen coaches of adviesdesk, maar gaat juist voor de langere termijn sparringrelatie om jou te helpen verder te professionaliseren in je ondernemerschap.

De gesprekken met elkaar worden in alle vertrouwelijkheid gevoerd. De beste resultaten haal je uit je sparringpartner door je beiden kwetsbaar op te stellen. In deze setting kan dat ook. Er zijn immers geen achterliggende tweede agenda’s of verschillende belangen. De tegenprestatie die we vragen is helder: je tijdsinvestering, oprechte commitment en een jaarlijkse fee van €5.000,-. Je sparringpartner is er voor jou en heeft specifiek gekozen zich bij IMK Sparren aan te sluiten, omdat onze sparringpartners gedreven zijn de ondernemers van Nederland succesvoller te maken. Zij maken hun ervaring van hoog niveau toegankelijk voor elke ondernemer of ondernemend persoon.

Gun jezelf een sparringpartner. Daar word je alleen maar beter van.

Ja! Ik heb interesse in een eigen sparringpartner.

Vul hieronder je gegevens in en we nemen spoedig contact met je op. Wil je niet wachten? Dan zijn wij ook bereikbaar op telefoonnummer 088 - 999 00 00. Lees ook alvast onze algemene voorwaarden of veelgestelde vragen.  Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

  Deze tevreden ondernemers gingen je voor

  Arno: ‘Sparren leert mij hoe ik dingen anders kan doen, zelfs met 20 jaar ervaring als ondernemer’

  Als ondernemer denk je graag groots. Je legt de lat steeds hoger. Maar wat als je de (belangrijke) stap naar groei niet weet te maken? Arno Sledsens is een ervaren ondernemer met een goedlopend internetbedrijf, en herkent dat probleem. “We bestaan al twintig jaar en hebben een mooi team waar ik trots op ben. De…

  Felix: ‘Van elkaar leren en samen kijken hoe we verder komen. Dat is sparren voor mij’.

  Verschillende branches, elk met andere uitdagingen. Felix Ensinger is de eigenaar van een exportbedrijf in bloemen & planten én een horeacazaak. ‘Er is nog genoeg ruimte om verder in te ontwikkelen’, vertelt Felix. ‘Ik was op zoek naar extra verdieping, ik wilde meer leren. Bij het IMK vond ik precies waar ik naar op zoek…

  Mark: ‘Door de juiste mensen om je heen te verzamelen, worden deuren naar succes geopend’

  Ze waren jong, bevlogen, net afgestudeerd en hadden het plan om samen een onderneming te starten. Mark Wolkenfelt liep in 2018 oud-klasgenoot Bram Delfos tegen het lijf en het gesprek over potentiële bedrijfsideeën barste los. ‘We hadden binnen een paar maanden een mooi concept ontwikkeld. Dat moest het helemaal gaan worden, dachten we veelbelovend, vertelt…

  Rob: ‘Mijn nieuwe business door sparren in snel tempo op de rails’

  Rob Schwarz werd per toeval geconfronteerd met een unieke kans: het overnemen van een busjesbedrijf. ‘Het leek me wel leuk om ‘erbij’ te doen. Dat bleek iets te rooskleurig gedacht’, lacht Rob. ‘Mijn nieuwe bedrijf eist nu al ruim een jaar fulltime al mijn tijd op.’ Rob vindt het erg leuk en tegelijkertijd zijn het…

  Waar gaan we sparren?

  Sparren kan in principe overal. Onze ervaring leert dat het effectiever is als het niet bij de ondernemer op kantoor is maar op een andere locatie. Dat kan zijn bij de sparringpartner of een meer neutrale locatie.

  Ook kan het bijvoorbeeld op locatie van IMK Sparren: Kasteel De Viersprong in Woudenberg (zie mkbpark.nl).

  KLANTWAARDERING
  1271 klantwaarderingen
  HET INSTITUUT VAN
  MKB-ONDERNEMERS
  49.360 ondernemers geholpen
  ONLINE
  & LOKAAL
  10 vestigingen
  Bekend van onder andere
  Back To Top