skip to Main Content

“Mijn jobcoach had gelijk. Met een eigen toko had ik veel meer kans van slagen.”

Startkracht | Begeleiding naar ondernemerschap

Overweegt u om als zelfstandige verder te gaan? Om een bedrijf te starten? Maar heeft u nog veel vragen? Twijfels misschien? Dan kan StartKracht van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) u verder helpen en begeleiden. De nadruk bij de werkwijze ligt op het creëren van startkracht door ‘doen’. IMK StartKracht is de complete, innovatieve opleiding voor startende ondernemers vanuit een uitkering of outplacement situatie.

De nadruk bij de werkwijze van het IMK ligt op het creëren van startKracht door ‘doen’. Van het eerste bedrijfsidee tot het kunnen versturen van een eerste factuur. In een korte periode van 16 weken volgt u een gevarieerd programma van trainingen, zelfstudie, individuele gesprekken met de ondernemerscoach en praktijkopdrachten, gericht op zowel commerciële als financiële vaardigheden.

Met StartKracht worden de potentiële krachten van u als startende ondernemer naar boven gehaald: passie, motivatie, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenwaarde. Door de toevoeging van basiskennis en praktijkervaringen werkt u aan de ontwikkeling van ondernemerschap. En dat het werkt, blijkt uit de duizenden starters die begeleid werden door het IMK en genieten van hun bestaan als zelfstandig ondernemer.

telefoon-icon
Wat kan het IMK voor jou betekenen?

Laat jouw gegevens achter en wij bellen je terug.
Of bel ons op: 088 - 999 00 00.

Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

Fase 1: Voorbereiding

De kracht voor succes als ondernemer zit in uzelf. In deze fase maakt u een eerste stap om dat naar boven te halen. U zet uw ideeën op een A4’tje, uw eerste versie van het ondernemingsplan. ‘Fout’ bestaat in deze fase niet. Uw plan is het startpunt voor een gedegen verkenning. In een speeddate of intake bespreekt u uw plan met de ondernemerscoach van het IMK.

1

2

Fase 2: Verkenning

In deze fase gaan leren en ontdekken op een prettige, maar ook intensieve manier samen. U onderzoekt uw eigen ondernemerscompetenties. U gaat werken in onze online leeromgeving (I’M OK Basis voor Ondernemen) om de basiskennis voor ondernemen op te doen. In circa zes weken doorloopt u een afwisselend programma met teamtrainingen, individuele gesprekken met uw ondernemerscoach, zelfstudie en praktijkopdrachten. Gaandeweg verandert uw A4’tje in een echt ondernemingsplan. U leert veel over uw bedrijfsidee en over uzelf. Aan het eind van deze fase neemt u in samenspraak met uw coach de beslissing of u uw ondernemingsplan wilt waarmaken.

Fase 3: Aanloop

In deze fase van circa 6 tot 10 weken gaat de kandidaat vooral ‘doen’. Met gerichte praktijkopdrachten, toegespitst op zijn toekomstige onderneming, wordt de kandidaat goed voorbereid op het daadwerkelijk starten van zijn onderneming. De focus ligt op het ontwikkelen van commerciële vaardigheden en op het verfijnen van het ondernemingsplan. Ook in deze fase is het programma afwisselend met teamtrainingen, individuele gesprekken met een coach en praktijkopdrachten.

3

4

Fase 4: Versnelling

Wellicht het belangrijkste moment voor de kandidaat is het kunnen versturen van die eerste factuur. Hét bewijs, dat een klant bereid is om voor een geleverde dienst of product een passende vergoeding te betalen. De kracht van de eerste factuur draagt direct bij aan de eigenwaarde en financiële zelfstandigheid van de kandidaat. De begeleiding in deze fase door de ondernemerscoach is op maat, gericht op specifieke ontwikkelpunten.

Aanmelden

Het bijwonen van de voorlichtingsbijeenkomst is gratis. Het begeleidingsprogramma StartKracht zelf, kan vaak betaald worden door uw gemeente, uitkeringsinstantie of werkgever. Wilt u hier meer informatie over? Bezoek dan de voorlichtingsbijeenkomst of neem contact met ons op via 088 – 999 00 30.

Heeft u een voorlichtingsbijeenkomst bijgewoond en bent u klaar voor de start? Download dan dit formulier, vul het in, stuur het op en zet de volgende stap met StartKracht!

StartKracht is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. IMK ondersteunt zelfstandige ondernemers bij de start van de onderneming, altijd gericht op het borgen van financiële zelfstandigheid. In opdracht van de ondernemer zelf, maar ook in opdracht van gemeenten of banken.

Toch nog niet gevonden wat je zocht?
Vind artikelen uit de kennisbank, veelgestelde vragen en ondersteunende informatie:
Lees hier de laatste nieuwsberichten

Laatste 4 nieuwsberichten.Klik hier voor het gehele nieuwsoverzicht.

Belastingdienst VAR DPA
Nieuwe kleineondernemersregeling
Meer goederen vervoerd over de weg en over zee in 2018
Toename MKB-faillissementen in tweede kwartaal
Gemeentenieuws van SZW 2019-5: Tijdelijke Compensatieregeling Bbz
Geldboek voor ondernemers
Een derde van ondernemers is vrouw
Grotere groei aantal ondernemingen in eerste halfjaar 2019 dan in het eerste halfjaar 2018
4 op 10 zzp’ers geen voorziening arbeidsongeschiktheid
Als het je niet kan schelen waar je bent….
Kabinet: Zzp’ers gaan vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur verdienen
Vier op de tien freelance (foto)journalisten kan niet rondkomen
Detailhandel: Omzetgroei in non-food constant, food groeit minder hard
Omzet groothandel ruim 3 procent hoger
Nederlands mkb krijgt minder bankkrediet dan elders in Europa
Transport- en logistieksector remt af in 2019, zzp-ers profiteren van het chauffeurstekort
Help, ik heb geen opvolger
Detailhandel zet 3,4 procent meer om in eerste kwartaal
Omzet horeca daalde met 0,3 procent in eerste kwartaal
Kabinet investeert 65 miljoen euro in beleid startups en scale-ups
Bijstandsregeling voor ondernemers wordt eenvoudiger
Omzet bouw ruim 11 procent hoger
Kabinet verkent haalbaarheid nieuwe rechtsvorm sociale ondernemingen
Ondernemersvertrouwen neemt licht toe
IMK-Index: Geen crisis voor mkb-ondernemers
Gemeentenieuws van SZW 2019-4
ONL en 155 lanceren platform voor ondernemers-in-zwaar-weer
Kamerbrief aanpassingen BBZ 2004
MKB groeit met ruim 18 duizend bedrijven
Nederlandse MKB-er komt het moeilijkst aan geld
Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op!

Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

Back To Top