skip to Main Content
"Mijn jobcoach had gelijk. Met een eigen toko had ik veel meer kans van slagen.""

IMK StartKracht is de complete, innovatieve opleiding voor startende ondernemers vanuit een uitkering of outplacement situatie. De nadruk bij de werkwijze ligt op het creëren van startkracht door ‘doen’. Van het eerste bedrijfsidee tot het kunnen versturen van een eerste factuur.

Startersbegeleiding

expertise-over-imk

In een korte periode van 16 weken volgt de kandidaat een gevarieerd programma van trainingen, zelfstudie, individuele gesprekken met de ondernemerscoach en praktijkopdrachten, gericht op zowel commerciële als financiële vaardigheden.

Met StartKracht worden de potentiële krachten van startende ondernemers naar boven gehaald: passie, motivatie, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenwaarde. Door de toevoeging van basiskennis en praktijkervaringen werkt de kandidaat aan de ontwikkeling van ondernemerschap. Het begeleidingsprogramma StartKracht van het IMK bestaat uit een viertal fasen.

Fase 1: Voorbereiding

De kracht voor succes als ondernemer zit in de kandidaat zelf. In deze fase zet de kandidaat een eerste stap om dat naar boven te halen. De kandidaat zet zijn ideeën op één A4’, een eerste versie van het ondernemingsplan.Middels een speeddate of intake gesprek, bespreekt de kandidaat zijn plan met de ondernemerscoach van het IMK.

1

Fase 2: Verkenning

2

In deze fase gaan leren en ontdekken op een prettige, maar ook intensieve manier samen. De kandidaat onderzoekt zijn eigen ondernemerscompetenties en gaat in onze online leeromgeving (I’M OK Basis voor Ondernemen), basiskennis voor ondernemen opdoen. In circa zes weken doorloopt de kandidaat een afwisselend programma met teamtrainingen, individuele gesprekken met een ondernemerscoach, zelfstudie en praktijkopdrachten. Gaandeweg verandert zijn eerste A4’ in een echt ondernemingsplan. Aan het eind van deze fase wordt samen met de coach besloten of de kandidaat zijn ondernemingsplan ook echt kan gaan waarmaken.

Fase 3: Aanloop

In deze fase van circa 6 tot 10 weken gaat de kandidaat vooral ‘doen’. Met gerichte praktijkopdrachten, toegespitst op zijn toekomstige onderneming, wordt de kandidaat goed voorbereid op het daadwerkelijk starten van zijn onderneming. De focus ligt op het ontwikkelen van commerciële vaardigheden en op het verfijnen van het ondernemingsplan. Ook in deze fase is het programma afwisselend met teamtrainingen, individuele gesprekken met een coach en praktijkopdrachten.

3

Fase 4: Versnelling

4

Wellicht het belangrijkste moment voor de kandidaat is het kunnen versturen van die eerste factuur. Hét bewijs, dat een klant bereid is om voor een geleverde dienst of product een passende vergoeding te betalen. De kracht van de eerste factuur draagt direct bij aan de eigenwaarde en financiële zelfstandigheid van de kandidaat. De begeleiding in deze fase door de ondernemerscoach is op maat, gericht op specifieke ontwikkelpunten.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wilt u graag een bijeenkomst voor medewerkers binnen uw eigen organisatie? Neem dan contact met ons op.

Voordelen:

  • Verbetering motivatie medewerkers richting nieuwe start
  • Hogere overlevingskans startende ondernemers
geschiedenis-over-imk
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!
Uw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.


Lees hier de laatste nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Klik hier voor de nieuwspagina.

Toch nog niet gevonden wat u zocht?
Vind artikelen uit de kennisbank, veelgestelde vragen en ondersteunende informatie:
Back To Top