skip to Main Content
“Met deze nieuwe collega sta je er niet alleen voor! Regie over sociale ondernemersregelingen.”

Sociale ondernemersregelingen zijn complex
Regelingen zoals het Bbz en Ioaz horen tot de meest complexe vormen van dienstverlening, die gemeenten aan burgers te bieden hebben. Omvangrijke dossiers, tijdsdruk en betrokkenheid van derde partijen maken het niet eenvoudiger. En de wet vereist dat rechtmatigheid, doelmatigheid, gegevensbescherming en controleerbaarheid helemaal in orde is. Ga er maar aan staan.

Hoi ik ben solo

Solo wordt uw digitale collega

Dat gaan we verbeteren. In deze moderne tijd van online systemen en communicatie hoeft de gemeentemedewerker het niet meer alleen te doen. Hij of zij krijgt een digitale collega: Solo, het landelijk platform voor ondernemersregelingen. Voor overzicht, inzicht en zekerheid.

De zekerheid van Solo

Veel zelfstandige ondernemers hebben hulp nodig om door te kunnen gaan en die biedt de gemeente in de vorm van ondernemersregelingen. Solo kan het hele proces ondersteunen. Van melding, dossiervorming en aanvraag tot aan beschikking en verantwoording. Solo biedt altijd overzicht. En versnelling.

solo_logo
Solofoto

Samenwerken voor resultaat

De ondernemer bouwt zelf zijn dossier op. Dat kan 24/7. Uw medewerker behoudt het overzicht en regisseert het proces van melding tot beschikking. Communiceert met deskundigen en andere betrokkenen. En heeft meer tijd voor begeleiding van de ondernemer.

Voordelen van Solo

Overzicht van zaken, status en openstaande acties
Alle informatie van iedere zaak op één plek
Verkorting van doorlooptijden
Ingebouwde kwaliteitsborging
Niet gebonden aan plaats of tijd (dus ook thuiswerken)

De implementatie van Solo

Sluit aan op bestaande werkprocessen
Sluit aan op bestaande informatiestructuren
Binnen één maand in gebruik
Proces solo

Solo is voor en met gemeenten ontwikkeld

Solo voldoet helemaal aan alle moderne eisen

Alle eisen van de overheid voor digitale publieke dienstverlening zijn meegenomen. Bijvoorbeeld informatiebeveiliging, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de archiefwet. Ook is Solo volledig gebaseerd op alle ict-architectuurkenmerken, die de overheid stelt aan zaakgericht werken en aan digitale overdracht van informatie.

Wat kost Solo?

Toch nog niet gevonden wat u zocht?
Vind artikelen uit de kennisbank, veelgestelde vragen en ondersteunende informatie:
Back To Top