skip to Main Content
"De gemeente en het IMK zijn voor mij een belangrijke steun geweest."

Als een ondernemer in aanmerking wil komen voor financiering om zijn bedrijf te kunnen behouden, wilt u weten of het plan kans van slagen heeft. IMK biedt u verschillende levensvatbaarheidonderzoeken, van een eenvoudige informatiecheck tot uitgebreide, complexe analyses.

Levensvatbaarheid

Quick Scan

expertise-over-imk

Dit verkorte levensvatbaarheidonderzoek kan ingezet worden bij gevestigden met een beperkte kredietbehoefte, die direct hulp nodig hebben. Een verkort onderzoek geeft u snel advies over de verdere levensvatbaarheid en het nog aanvullend te verstrekken krediet of periodieke uitkering, op basis van de aangeleverde informatie. De Quick Scan is vooral geschikt voor de eenmanszaak.

Voordelen:

 • Kort en beknopt rapport
 • Minder kosten opdrachtgever
 • De advieskosten voor deze onderzoeken zijn door gemeenten voor 90% declarabel bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Quick Scan Plus

expertise-over-imk

Wilt u toch iets meer inzicht? Kies dan voor de Quick Scan Plus. Net als de Quick Scan resulteert dit verkorte levensvatbaarheidonderzoek in een advies over de verdere levensvatbaarheid en het te verstrekken krediet bij de gevestigde ondernemer die in nood zit. In aanvullende adviesgesprekken met de ondernemer wordt bij de Quick Scan Plus ook aandacht besteed aan bijvoorbeeld budgettering, de administratie en het ontwikkelen van een promotieplan.

Voordelen:

 • Beknopt rapport met aanvullende adviesgesprekken
 • Minder kosten voor u als opdrachtgever
 • Bestedingscontrole op het krediet is mogelijk
 • De advieskosten voor deze onderzoeken zijn door gemeenten voor 90% declarabel bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Levensvatbaarheidsonderzoek

geschiedenis-over-imk

De uitgebreide beoordeling van de levensvatbaarheid van een onderneming is altijd maatwerk. Het geeft een compleet en overzichtelijk advies over de verstrekking van een periodieke uitkering en/of krediet aan de ondernemer en is geschikt voor complexere aanvragen. Dit onderzoek wordt ook veel ingezet bij gevestigde ondernemers die in nood zitten. Door een intensieve analyse inclusief bedrijfsbezoek, een uitvoerig gesprek met de ondernemer en specifieke branche-informatie van het IMK kenniscentrum komt een compleet rapport tot stand met gerichte adviezen aan de ondernemer en opdrachtgever.

Voordelen:

 • IMK werkt met branchespecialisten en heeft een eigen kenniscentrum
 • Geschikt voor complexere aanvragen, gerichte adviezen aan ondernemer en opdrachtgever
 • Door uitgebreidere onderbouwing houdt advies nog beter stand in bezwaar en beroep.
 • De advieskosten voor deze onderzoeken zijn door gemeenten voor 90% declarabel bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onderzoek specifieke doelgroep

expertise-over-imk

Bij een specifieke vraagstelling kan het IMK een helder advies geven. Aan de hand van de specifieke vraagstelling, in combinatie met de geleverde informatie gaat een adviseur in gesprek met de ondernemer. Met een beknopte rapportage gericht op de vraagstelling wordt de ondernemer geholpen een nieuwe stap in zijn leven te zetten.

Voordelen:

 • Maatwerk
 • Specifieke kennis aanwezig
 • Snelle oplevering

Uitgebreid adviesrapport

Toch nog niet gevonden wat u zocht?
Vind artikelen uit de kennisbank, veelgestelde vragen en ondersteunende informatie:
Lees hier de laatste nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Klik hier voor de nieuwspagina.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!
Uw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.


Back To Top