skip to Main Content
"Mijn jobcoach had gelijk. Met een eigen toko had ik veel meer kans van slagen.""

Goed ondernemerschap vraagt om een goede basis. In de praktijk zien wij dat veel ondernemers onnodig risico lopen omdat relevante basiskennis ontbreekt. En dat is jammer. Om deze reden heeft het IMK een complete online basisopleiding ontwikkeld, die bestaat uit zeven modules, om de (startende) ondernemer goede handvatten te bieden voor een gezond en toekomstbestendig bestaan.

I’M OK | Basisopleiding voor ondernemers

expertise-over-imk

Een goede basiskennis op het gebied van ondernemerschap is immers essentieel om problemen in de toekomst te voorkomen.

De opleiding bestaat uit een zevental modules:

Bepaal het (toekomst)beeld van de onderneming.

De startende ondernemer oriënteert zich als eerste op zijn markt, klant en concurrentie en kijkt naar zijn eigen ondernemersvaardigheden en drijfveren. Na deze module is hij in staat om de slagingskans van zijn eigen onderneming te bepalen.

1

Geef de onderneming vorm

2

In deze fase maakt de kandidaat ondernemer diverse keuzes: het product wordt gedefinieerd, de doelgroep en het verkoopkanaal, maar wordt er ook een marketingstrategie ontwikkeld. Daarnaast moeten er diverse juridische en financiële keuzes worden gemaakt: ondernemingsvorm, vergunningen, samenwerking en het inhuren van externe deskundigheid. Deze keuzes worden verwerkt in het ondernemingsplan.

Regel het financiële gedeelte (van het opstarten) van de onderneming

Als ondernemer dient men ook te investeren. Maar hoe zit het met kosten en opbrengsten? Hoeveel financiële middelen zijn er nodig en hoe worden deze plannen gefinancierd? In deze module leert de kandidaat ondernemer hoe een investeringsbegroting en financieringsplan wordt opgesteld.

3

Bewaak de financiële positie van de onderneming

4

Als ondernemer krijgt men te maken met veel financiële gegevens en informatie over de onderneming. In deze module komt daarom uitgebreid aan bod hoe deze financiële informatie (periodiek)geanalyseerd moet worden? Maar ook: hoe zet ik een administratie op en hoe lees ik een jaarrekening?

Bepaal het (toekomst)beeld van de onderneming.

Positioneer en/of innoveer je onderneming
Ondernemers volgen continue de ontwikkelingen in de markt. Deze worden vertaald naar kansen voor producten en diensten voor de onderneming. Hoe zet je efficiënt tijd en middelen in om verbeterpunten in de onderneming en bij jezelf te signaleren en vervolgens de onderneming te innoveren.

5

Koop in voor de onderneming (producten en/of diensten)

6

Als ondernemer maak je gebruik van externe diensten en/of producten die je nodig hebt voor de onderneming. Hoe kies je als ondernemer de juiste leveranciers? Hoe vergelijk je offertes en kies je een geschikte partij? Hoe onderhandel je over prijzen, kwaliteit en leveringsvoorwaarden?

Verwerf opdrachten/klanten, stelt offertes op en/of onderhandel

Als ondernemer informeer je (potentiële) klanten over het aanbod. Hoe bepaal je welke klanten interessant zijn, hoe benader je hen met het juiste aanbod en hoe onderhandel je over prijs en kwaliteit?

7

Alle voordelen van I'M OK

geschiedenis-over-imk

Voordelen:

  • De enige complete online basisopleiding voor ondernemers in Nederland
  • De ondernemer staat centraal
  • Leer in eigen tempo en op een eigen plek
  • Erkend certificaat
Lees hier de laatste nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Klik hier voor de nieuwspagina.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!
Uw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.


Toch nog niet gevonden wat u zocht?
Vind artikelen uit de kennisbank, veelgestelde vragen en ondersteunende informatie:
Back To Top