skip to Main Content

GRATIS ADVIES VANUIT DE
NL LEERT DOOR REGELING

Als onderdeel van het tweede steunpakket van de overheid kunnen ondernemers een beroep doen op een kosteloos adviestraject: de NL leert door regeling!

We zoeken ondernemerscoaches die ervaring hebben met loopbaancoaching of loopbaancoaches die ervaring hebben met het coachen van (startende) ondernemers. We hebben verschillende projecten waar we extra coaches kunnen gebruiken. Een belangrijke daarvan is het “Nederland Leert Door” (NLD) programma van het ministerie van SZW in het kader van de corona maatregelen; voor dit programma zoeken we een freelance coaches.

GRATIS ADVIES VANUIT DE NL LEERT DOOR REGELING

Als onderdeel van het tweede steunpakket van de overheid kunnen ondernemers een beroep doen op een kosteloos adviestraject: de NL leert door regeling!

We zoeken ondernemerscoaches die ervaring hebben met loopbaancoaching of loopbaancoaches die ervaring hebben met het coachen van (startende) ondernemers. We hebben verschillende projecten waar we extra coaches kunnen gebruiken. Een belangrijke daarvan is het “Nederland Leert Door” (NLD) programma van het ministerie van SZW in het kader van de Corona maatregelen; voor dit programma zoeken we een freelance coaches.

RANDVOORWAARDEN

Opleiding
HBO opleiding (mens- of organisatiegericht; of aangevuld met mens- of organisatiegerichte cursussen)

Ervaring
Tenminste 3 jaar relevante werkervaring (aantoonbaar meer dan 25 cliënten per jaar)

Kwalificatie
Voorkeur Noloc of NOBCO erkend loopbaanprofessional

Ervaring met assesments/scans

Beschikbaarheid
3 dagen per week, minimaal 20 uur

Periode beschikbaar
december 2020 – mei 2021

PROFIEL

Naast de randvoorwaarden zoeken we coaches die zich herkennen in het volgende profiel: Innemend (mensgericht, integer, toegankelijk, authentiek), Ondernemend (nieuwsgierig) en Positief (opbouwend, optimistisch). Kernwoorden: Luisteren, spiegelen, helpen, samen, stimuleren, afremmen, klankboarden, prikkelen, challengen, inspireren, persoonlijk, positief, praktisch, uitdagen, veiligheid, care and dare, vragen stellen.


Zelfstandig kunnen werken met digitale hulpmiddelen (Zoom/Teams, diverse tools) is daarnaast een vereiste.
Bij het NLD coachingstraject gaat de coachee op zoek naar zijn vaardigheden, talenten en motivatie om daarmee nieuwe kansen op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Dat zijn enerzijds banen en daarnaast mogelijkheden om als ondernemer verder te gaan. Een onderdeel is het maken van een ontwikkeladvies/plan om de haalbaarheid te vergroten voor deze deelnemer.

ONDERSTEUNING

De coach kan zijn tijd maximaal inzetten voor het coachen omdat we veel zaken met een centraal team verzorgen ondersteund door een IT systeem: Wij zorgen voor de klanten, de voorbereiding van de klanten (maken van een arbeidsmarkt scan) en plannen de eerste afspraak in. Na afloop zorgen we voor de subsidie aanvraag tbv de uitbetaling. De betaling aan de coach is na ontvangst van de subsidie.  Flexibiliteit: De trajecten die gestart zijn worden door de coach binnen ca. 6 weken afgerond.

DIRECT AANMELDEN

Na aanmelding zal een eerste selectie plaatsvinden (medio november). Daarna de gesprekken tot eind november. Start is van 7 december (instructie op 1 of 2 december). We weten nog niet hoeveel aanmeldingen we gaan krijgen. Daarom weten we ook nog niet voor hoeveel coaches we werk hebben. Dat betekent dat we geen zekerheid geven over de hoeveelheid trajecten. Medio december kunnen we daar een indicatie voor geven. Laat dan hieronder even je gegevens achter.


    Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

    OVER ONS

    Het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf is er voor iedere levensfase van de ondernemer en van zijn of haar onderneming. Starten, groeien, herstellen of beëindigen zijn allemaal fases waar je wel wat hulp bij kan gebruiken. Daar zorgen we voor, met meer dan 70 gekwalificeerde ondernemerscoaches en bedrijfsadviseurs. En omdat we ons richten op kleine ondernemingen en ZZP-ers hebben we de kennis en ervaring die daarbij past. Elk jaar begeleiden we duizenden ondernemers die een eigen inkomen genereren met hun onderneming, ze zijn een motor van onze samenleving. En daar zijn we trots op.

    Back To Top