skip to Main Content

Lees hoe Esther bevriend raakte met de koper van haar bedrijf

Toen Esther besloot haar bedrijf, een eigen kledingmerk, te verkopen zag ze daar heel erg tegenop. Niet alleen omdat het bedrijf ‘haar kindje’ was, maar ook vanwege al het gedoe waarvoor ze door collega-ondernemers voor gewaarschuwd was met dure adviseurs en veel tijdsbeslag.

Door een online advertentie kwam ze bij het IMK terecht en het eerste gesprek met Han en Hella van het IMK gaf haar direct een goed gevoel. “Ze kenden de branche, dus we konden gelijk de diepte in”, vertelt Esther, “Ik kreeg veel vragen, waar ik niet direct een antwoord op had. Bijvoorbeeld wanneer genoeg is genoeg voor mij en wat ik belangrijk vind aan een toekomstige eigenaar. We hebben het in dat eerste gesprek helemaal niet over de cijfers gehad. En de kosten vielen me eerlijk gezegd heel erg mee”.

De begeleiding van een verkooptraject doorloopt een aantal stappen, van het maken van een verkoopdocument tot aan de feitelijke overdracht, en Esther werd bij iedere stap nauw betrokken zonder dat dat haar heel erg veel tijd kostte. Er bleek veel belangstelling te bestaan voor Esther’s bedrijf en Esther bepaalde uiteindelijk met wie er onderhandeld ging worden. “De beste overnames zijn overnames, waarbij beide partijen altijd respectvol met de ander omgaan”, volgens Han en volgens hem is dat actief voor elkaar krijgen de kern van een goed overnameproces. In het geval van Esther leidde dat tot een nieuwe vriendschap met Harm, de nieuwe eigenaar. Terwijl Esther haar langgekoesterde wereldreis-wens invulde, hield Harm haar via Facebook op de hoogte van het succes van haar creatie. Toen wist ze zeker dat ze het goed had gedaan.

Meer informatie? Plan hier een telefonisch informatiegesprek in.

telefoon-icon
Bedrijfsadvies zonder tijd of geld verspillen?

Laat jouw gegevens achter en wij bellen je terug.
Of bel ons op: 088 - 999 00 00.

  Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

  Deze tevreden klanten gingen je voor

  Lees hoe Jurgen besloot om toch door te gaan met zijn bedrijf.
  Lees meer

  Lees hoe Esther bevriend raakte met de koper van haar bedrijf.
  Lees meer

  Lees hoe Martijn toch nog het geld voor zijn plannen rond kreeg.
  Lees meer

  Nominatie computable awards
  Top 5 notering voor de Computable Award 2018

  'beste ICT-oplossing in het MKB'

  Wij streven naar eerlijke MKB financiering! Geen geld en tijd verspillen aan onredelijke voorwaarden en afwijzingen. Onze financieringswijzer is door de Computable Awards genomineerd als beste ICT-oplossing in het MKB.

  Bekend van onder andere
  Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op!


   Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

   Back To Top