skip to Main Content

Wat kost factoring? | Bekijk de duidelijke kostenstructuur

De meeste aanbieders van factoring rekenen verschillende kosten. Misschien nog wel belangrijker, ze hanteren ook andere voorwaarden. Financiering voor MKB doet dat anders. Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf heeft Financiering voor mkb opgezet op verzoek van en in samenwerking met ondernemers. Lees hier meer over het ontstaan van Financiering voor mkb

Een duidelijke kostenstructuur & een eerlijk verhaal

Financiering voor mkb hanteert een flat rate van 4% voor de vooruitbetaling van uw facturen bij een maximum kredietfaciliteit tot € 25.000. Ongeacht wanneer uw debiteur betaalt. U sluit een contact af, uploadt de facturen en ontvangt in de meeste gevallen binnen een etmaal 90% van het facturentotaal. Factoring voor mkb doet de rest. En zodra uw klant heeft betaald, wordt ook de laatste 5% op uw bankrekening gestort.

Kiest u een kredietfaciliteit tussen € 25.000 en € 100.000 dan kiest u zelf of u het kredietrisico overdraagt via Factoring voor mkb aan een kredietverzekeraar met een eigen risico van 500 euro en een maximale betalingstermijn van uw debiteur van 90 dagen. Of kunt er ook voor kiezen het kredietrisico zelf te dragen, dan berekent Factoring voor mkb een flat rate van 3%.

Alle details staan in de leesbare, heldere factoringofferte die u ontvangt voordat u uw beslissing neemt.

factoring check

Check met deze simpele vragen of u in aanmerking komt. U krijgt al binnen enkele minuten het resultaat.

arrow-right
Financieringsadvies zonder tijd of geld verspillen?
Elke dag adviseren wij honderden ondernemers!
Dit doen we met slimme oplossingen, zoals de online financieringsadviseur.

Welke aanbieder kiest u? Let goed op!

Er zijn wel meer aanbieders van factoring. Heel veel zelfs. Als je even zoekt via Google, vind je er tientallen. Allemaal doen ze of het heel goedkoop is, reuze makkelijk en gevaarloos. Welke kies je?

Bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf kregen we veel vragen van ondernemers over factoring. Want er blijkt veel verkeerd te gaan in de praktijk. Met nare consequenties voor u. Dat moest anders vonden wij.

Factoring voor MKB
arrow-right
Direct duidelijk
Check direct of u in aanmerking komt. U krijgt al binnen enkele minuten het resultaat.
Dit doen we met slimme oplossingen, zoals de online financieringsadviseur.
Tarieven factoring

De prijs is belangrijk, maar hou hier rekening mee:

Is factoring echt zo makkelijk en goedkoop?

Ja, het afsluiten van een factoringcontract is bij alle aanbieders eenvoudig. Daarna ontstaan er echter wel eens vervelende situaties. Zoals dat u uw geld niet volledig of binnen de afgesproken termijn ontvangt. Of u moet verborgen meerkosten betalen. Check altijd eerst de voorwaarden en tarieven.

Hou er rekening mee dat factoring normaal 5 tot 7% van de ingediende factuurbedragen kost. Bij sommige aanbieders kan dit zelfs oplopen tot boven de 10% als u alle posten optelt.

Wat zijn de valkuilen van factoring en de factoringaanbieders?

U wordt bij veel aanbieders gelokt met een laag kostenniveau van bijvoorbeeld 2, 3 of 4%. Maar soms blijken dat de kosten per maand te zijn. Of een onduidelijke berekening, zoals 0,15% per dag. Veel aanbieders hanteren daarbovenop abonnementskosten en administratiekosten per factuur. Soms worden er bovendien onverwachte kosten in rekening gebracht. Zoals meerkosten afhankelijk van de betalingstermijn van uw debiteur. Soms betaalt u ook voor overdragen van het kredietrisico en debiteurenchecks. U weet bij veel factoringmaatschappijen vooraf niet wat u er in totaal aan kwijt bent.

En misschien nog wel het ergste: bij enkele aanbieders worden uw debiteurs onvriendelijk, opdringerig en veelvuldig benaderd. Waardoor uw klantrelatie schade oploopt.

Dat wilt u allemaal niet.

Nominatie computable awards
Top 5 notering voor de Computable Award 2018

'beste ICT-oplossing in het MKB'

Wij streven naar eerlijke MKB financiering! Geen geld en tijd verspillen aan onredelijke voorwaarden en afwijzingen. Onze financieringswijzer is door de Computable Awards genomineerd als beste ICT-oplossing in het MKB.

Bekend van onder andere
Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op!


    Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

    Back To Top