skip to Main Content

Wat is factoring?

Factoring is het financieren van uw debiteuren, iets wat tegenwoordig veel gedaan wordt. Heeft u een bedrijf dat snel groeit of een bedrijf met een lange betalingstermijnen? Dan kan factoring geschikt zijn voor uw bedrijf. Door gebruik te maken van factoring worden uw facturen voldaan zodat er direct meer financiële ruimte ontstaat. Door deze financieringswijze hoeft u zich geen zorgen te maken over de betalingstermijn van uw facturen.

Hoe werkt factoring?

 1. De producten of diensten waar de factuur betrekking op heeft, zijn reeds geleverd.
 2. De facturen mogen niet belast zijn met enig andere rechtsaanspraak.
 3. Check hier eerst of u in aanmerking komt.
 4. Alle details staan in de leesbare, heldere factoringofferte die u ontvangt voordat u uw beslissing neemt. Lees ook deze uitgebreide toelichting.
factoring check

Check met deze simpele vragen of u in aanmerking komt. U krijgt al binnen enkele minuten het resultaat.

arrow-right
Financieringsadvies zonder tijd of geld verspillen?
Elke dag adviseren wij honderden ondernemers!
Dit doen we met slimme oplossingen, zoals de online financieringsadviseur.

Nooit meer cashflowproblemen in de toekomst

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf kan u ook helpen om herhaling van geldtekort in de toekomst te vermijden. Onze helpdesk 155-Help-een-bedrijf geeft u kosteloos deskundig advies op maat.

 • Hebt u structurele cashflowproblemen? Vertel ons eerst iets meer over uw situatie via de volgende vragen. U krijgt meteen een eerste persoonlijk advies van mede-ondernemers.
 • Uw gegevens zijn bij ons veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken. We gaan uiterst vertrouwelijk met uw informatie om.
 • Er bestaan ook speciale regelingen voor ondernemers in zwaar weer zoals de Bbz-regeling.
Factoring voor MKB
arrow-right
Direct duidelijk
Check direct of u in aanmerking komt. U krijgt al binnen enkele minuten het resultaat.
Dit doen we met slimme oplossingen, zoals de online financieringsadviseur.
Tarieven factoring

Ontdek de voordelen van Factoring voor mkb

 • Opgezet op verzoek van en in samenwerking met ondernemers.
 • De belangen van mkb’ers en zzp’ers staan voorop.
 • Een van de laagste prijzen in Nederland.
 • Heldere all-in-tarieven, geen verborgen kosten. Ook niet bij langere betalingstermijn van uw klant. Geen abonnementskosten, geen administratiekosten per opdracht geen kosten voor debiteurenchecks.
 • Uitbetaling 90% van uw factuurtotalen steeds binnen één etmaal. (De eerste keer kan het iets langer duren vanwege inregelen en opstellen contracten.)
 • U bent van alle betalingsrisico’s af, tenzij u ervoor kiest dit risico zelf te dragen.
 • U regelt eenvoudig, snel en online alles zelf.
 • Uw klanten worden vriendelijk en menselijk benaderd.
 • Initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf.

Is factoring in alle gevallen een goede oplossing?

Nee, toch niet. Soms wil een noodlijdende onderneming met behulp van factoring het hoofd boven water houden. Als de geldnood echt tijdelijk is, kan dit een verstandige oplossing zijn. Maar het kán ook gevaarlijk zijn. Als de geldzorgen structureel zijn, dan zijn andere oplossingen beter. Herkent u dit? Neem dan snel contact met ons op!

Wij hebben ervaring in het adviseren en begeleiden van ondernemers die in dat schuitje zitten. Hoe eerder u bij ons aan de bel trekt, hoe beter. Want in een vroeg stadium is een verbetering effectiever en minder pijnlijk. Elk groot probleem is ooit klein begonnen. Soms moet u knopen doorhakken waar u emotioneel tegenop ziet. Of u hebt onvoldoende inzicht in de oorsprong van de ellende.

Voor die situaties heeft het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf het hulploket voor ondernemers 155-Help-een-bedrijf opgericht. Schroom niet, neem gewoon contact op. Wij staan voor u klaar. Dat kan telefonisch op 088 9990 155. Of vul eerst onze geldnoodscan in waarmee u met een aantal vragen al een eerste indicatie kunt krijgen van de snelle mogelijkheden. Zie ook de website 155.nl.

Financieren met factoring
Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op!


  Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

  Nominatie computable awards
  Top 5 notering voor de Computable Award 2018

  'beste ICT-oplossing in het MKB'

  Wij streven naar eerlijke MKB financiering! Geen geld en tijd verspillen aan onredelijke voorwaarden en afwijzingen. Onze financieringswijzer is door de Computable Awards genomineerd als beste ICT-oplossing in het MKB.

  Bekend van onder andere
  Back To Top