skip to Main Content

Ontdek de voordelen van Factoring voor mkb

 • Opgezet op verzoek van en in samenwerking met ondernemers.
 • De belangen van mkb’ers en zzp’ers staan voorop.
 • Een van de laagste prijzen in Nederland.
 • Heldere all-in-tarieven, geen verborgen kosten. Ook niet bij langere betalingstermijn van uw klant. Geen abonnementskosten, geen administratiekosten per opdracht geen kosten voor debiteurenchecks.
 • Uitbetaling 90% van uw factuurtotalen steeds binnen één etmaal. (De eerste keer kan het iets langer duren vanwege inregelen en opstellen contracten.)
 • U bent van alle betalingsrisico’s af, tenzij u ervoor kiest dit risico zelf te dragen.
 • U regelt eenvoudig, snel en online alles zelf.
 • Uw klanten worden vriendelijk en menselijk benaderd.
 • Initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf.
factoring check

Check met deze simpele vragen of u in aanmerking komt. U krijgt al binnen enkele minuten het resultaat.

arrow-right
Financieringsadvies zonder tijd of geld verspillen?
Elke dag adviseren wij honderden ondernemers!
Dit doen we met slimme oplossingen, zoals de online financieringsadviseur.

Over factoring

Als ondernemer wilt u snel over uw geld kunnen beschikken. Het kan best frustrerend zijn als uw cliënt een betaaltermijn hanteert van 30, 60 of zelfs 90 dagen. Zeker als u pas aan het eind van uw werkzaamheden de factuur mag sturen. Dan is factoring wellicht een goed idee.

Door omstandigheden, toeval of seizoensinvloeden kan uw debiteurenbedrag oplopen. Herkent u dat? Terwijl uw betalingsverplichtingen en investeringen niet zo lang kunnen wachten. Ook dan is factoring wellicht een goed idee.

Zolang uw klant niet heeft betaald, is er bovendien altijd een risico of uw nota echt wordt betaald. Hoe groot dat risico is, kunt u hopelijk zelf goed inschatten. Maakt u zich zorgen? Ook een goede reden om voor factoring te kiezen.

Klik dan op de groene knop hieronder. En check of u in aanmerking komt voor Financiering voor mkb.

Factoring voor MKB
arrow-right
Direct duidelijk
Check direct of u in aanmerking komt. U krijgt al binnen enkele minuten het resultaat.
Dit doen we met slimme oplossingen, zoals de online financieringsadviseur.

Welke aanbieder kiest u?

Er zijn wel meer aanbieders van factoring. Heel veel zelfs. Als je even zoekt via Google, vind je er tientallen. Allemaal doen ze of het heel goedkoop is, reuze makkelijk en gevaarloos. Welke kies je?

Bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf kregen we veel vragen van ondernemers over factoring. Want er blijkt veel verkeerd te gaan in de praktijk. Met nare consequenties voor u. Dat moest anders vonden wij.

1. Is factoring echt zo makkelijk en goedkoop?

Ja, het afsluiten van een factoringcontract is bij alle aanbieders eenvoudig. Daarna ontstaan er echter wel eens vervelende situaties. Zoals dat u uw geld niet volledig of binnen de afgesproken termijn ontvangt. Of u moet verborgen meerkosten betalen. Check altijd eerst de voorwaarden en tarieven.

Hou er rekening mee dat factoring normaal 5 tot 7% van de ingediende factuurbedragen kost. Bij sommige aanbieders kan dit zelfs oplopen tot boven de 10% als u alle posten optelt.

Belangrijke overwegingen

1. Is factoring echt zo makkelijk en goedkoop?
2. Soms worden er bovendien onverwachte kosten in rekening gebracht.

factoring meter

2. Wat zijn de valkuilen van factoring en de factoringaanbieders?

U wordt bij veel aanbieders gelokt met een laag kostenniveau van bijvoorbeeld 2, 3 of 4%. Maar soms blijken dat de kosten per maand te zijn. Of een onduidelijke berekening, zoals 0,15% per dag. Veel aanbieders hanteren daarbovenop abonnementskosten en administratiekosten per factuur. Soms worden er bovendien onverwachte kosten in rekening gebracht. Zoals meerkosten afhankelijk van de betalingstermijn van uw debiteur. Soms betaalt u ook voor overdragen van het kredietrisico en debiteurenchecks. U weet bij veel factoringmaatschappijen vooraf niet wat u er in totaal aan kwijt bent.

En misschien nog wel het ergste: bij enkele aanbieders worden uw debiteurs onvriendelijk, opdringerig en veelvuldig benaderd. Waardoor uw klantrelatie schade oploopt.

Dat wilt u allemaal niet.

Over Factoring voor mkb

Factoring voor mkb doet dat anders. Er is een vaste all-in-honorering zonder meerkosten, een flat rate. Ongeacht wanneer uw debiteur uitbetaalt. Het geld wordt vervolgens op een vriendelijke, menselijke wijze geïnd bij uw klant. Gegarandeerd. Net zoals u het zelf zou doen. Want uw relatie met uw klanten is belangrijk. U krijgt daarbij dagelijks actuele informatie over uw debiteurenbestand.

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf heeft Factoring voor mkb opgezet op verzoek van en in samenwerking met ondernemers. Zij hadden een behoefte aan een factoringaanbieder die duidelijke tarieven hanteert, zich aan de afspraken houdt, betrouwbaar en ervaren is, vriendelijk met de debiteuren omgaat en zich inzet voor de belangen van mkb’ers en zzp’ers.

Financieren met factoring
Tarieven factoring

De duidelijk kostenstructuur van Factoring voor mkb

Factoring voor mkb hanteert een flat rate van 4% voor de vooruitbetaling van uw facturen bij een maximum kredietfaciliteit tot € 25.000. Ongeacht wanneer uw debiteur betaalt. U sluit een contact af, uploadt de facturen en ontvangt in de meeste gevallen binnen een etmaal 90% van het facturentotaal. Factoring voor mkb doet de rest. En zodra uw klant heeft betaald, wordt ook de laatste 5% op uw bankrekening gestort.

Kiest u een kredietfaciliteit tussen € 25.000 en € 100.000 dan kiest u zelf of u het kredietrisico overdraagt via Factoring voor mkb aan een kredietverzekeraar met een eigen risico van 500 euro en een maximale betalingstermijn van uw debiteur van 90 dagen. Of kunt er ook voor kiezen het kredietrisico zelf te dragen, dan berekent Factoring voor mkb een flat rate van 3%.

Alle details staan in de leesbare, heldere factoringofferte die u ontvangt voordat u uw beslissing neemt.

Nominatie computable awards
Top 5 notering voor de Computable Award 2018

'beste ICT-oplossing in het MKB'

Wij streven naar eerlijke MKB financiering! Geen geld en tijd verspillen aan onredelijke voorwaarden en afwijzingen. Onze financieringswijzer is door de Computable Awards genomineerd als beste ICT-oplossing in het MKB.

factoring check

Is factoring ook geschikt voor uw bedrijf?
Check met deze simpele vragen of u in aanmerking komt. U krijgt al binnen enkele minuten het resultaat.

Is factoring in alle gevallen een goede oplossing?

Nee, toch niet. Soms wil een noodlijdende onderneming met behulp van factoring het hoofd boven water houden. Als de geldnood echt tijdelijk is, kan dit een verstandige oplossing zijn. Maar het kán ook gevaarlijk zijn. Als de geldzorgen structureel zijn, dan zijn andere oplossingen beter. Herkent u dit? Neem dan snel contact met ons op!

Wij hebben ervaring in het adviseren en begeleiden van ondernemers die in dat schuitje zitten. Hoe eerder u bij ons aan de bel trekt, hoe beter. Want in een vroeg stadium is een verbetering effectiever en minder pijnlijk. Elk groot probleem is ooit klein begonnen. Soms moet u knopen doorhakken waar u emotioneel tegenop ziet. Of u hebt onvoldoende inzicht in de oorsprong van de ellende.

Voor die situaties heeft het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf het hulploket voor ondernemers 155-Help-een-bedrijf opgericht. Schroom niet, neem gewoon contact op. Wij staan voor u klaar. Dat kan telefonisch op 088 9990 155. Of vul eerst onze geldnoodscan in waarmee u met een aantal vragen al een eerste indicatie kunt krijgen van de snelle mogelijkheden. Zie ook de website 155.nl.

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op!


  Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

  Bekend van onder andere
  Back To Top