skip to Main Content

Cashflow problemen? Met factoring hoef je nóóit meer te wachten op je geld

Bepaald geen funfact: ondernemers moeten gemiddeld 32 dagen op de betaling van facturen wachten. Dat is meer dan een máánd – en dat is nog gemíddeld. Betalingstermijnen van 60 dagen zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.

Geen betaling, geen geld = geen ruimte om te ondernemen. De oplossing? Factoring. Een flexibele financiering, waarbij je de facturen van debiteuren verkoopt en binnen 24 uur betaald krijgt.

Zo werkt het
Klinkt goed, en wérkt goed. Het factoringbedrijf wacht namelijk niet alleen de betaling van je debiteuren af, het neemt ook het debiteurenbeheer en kredietrisico over. Zo beschik jij direct (weer) over werkkapitaal én ben je verzekerd van je geld.

Factoring voor MKB

Welke financieringsmogelijkheden heb jij?

Is factoring ook voor jou dé oplossing? Ontdek het direct met deze scan.

Voor wie is factoring geschikt?

Factoring biedt uitkomst voor het MKB & ZZP. Om bijvoorbeeld  te starten, groeien, detacheren & uitzenden, inkopen of seizoensgebonden te ondernemen. Maar ook om te focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf door het debiteurenbeheer uit te besteden. Of 100% zekerheid te krijgen door het kredietrisico volledig over te dragen.

Je komt dus al snel in aanmerking. Want de voorwaarden zijn minimaal. Zolang het maar gaat om:

 • nieuwe zakelijke facturen
 • voor afgeronde prestaties
 • van kredietwaardige debiteuren
Financieren met factoring

Waarom factoring?

Directe betaling facturen

Met het indienen van je b2b-facturen verlaag je je betaaltermijn eenvoudig naar één dag. Want bij akkoord, krijg je ze direct betaald.

Overname debiteurenbeheer

Een klant die later betaalt dan afgesproken, of een herinnering nodig heeft: de factoraar regelt het. Zo kan jij je volledig focussen op het ondernemerschap.

Géén kredietrisico – 100% verzekerd

Betaalt je klant helemaal niet, of gaat hij failliet? Geen paniek. De factoraar wordt immers eigenaar van de facturen die jij verkoopt. Zo blijf jij 100% verzekerd van je geld.

Flexibel inzetbaar

Welke en hoeveel facturen je overdraagt, mag je zelf bepalen. Er is geen minimum aantal of bedrag. Tip: probeer factoring eens met de facturen van één klant en kijk hoe dat bevalt.

Acceptatie o.b.v. debiteur

Als je gebruik wil maken van factoring staan niet jouw cijfers maar de kredietwaardigheid van je klant(en) voorop. Daardoor zijn er géén omzeteisen en ben je zó klant.

Een vaste prijs

Omdat meten weten is: je krijgt van tevoren een helder beeld van de kosten. De prijs is vast, en er zijn geen boeterentes – ook niet als jouw klant te laat betaalt of failliet gaat. Dat is nog eens ontspannen ondernemen.

Veelgestelde vragen bij Factoring

Hoe voert het factoringbedrijf het debiteurenbeheer?

Blijft betaling uit na het verstrijken van de betaaltermijn? Dan controleren ervaren debiteurenbeheerders de status van de factuur bij je klant. De uitkomst wordt aan je teruggekoppeld en als er problemen zijn, worden die in samenspraak met jou opgelost. Zo blijft de klantrelatie behouden – die is immers ook in het belang van het factoringbedrijf. Kortom: jouw klanten zijn in goede handen, want factoring is géén incasso.

Denken klanten dat het slecht met mij gaat als ik gebruikmaak van factoring?

Die kans is klein. Je kunt het vrijgemaakte werkkapitaal immers in alle  volgende fases en branches gebruiken: starten, groeien, inkopen, detacheren & uitzenden of seizoensgebonden ondernemen. Of je wil het debiteurenbeheer en kredietrisico uitbesteden – daar is niets geks aan. Bovendien is factoring een alom geaccepteerde financieringsvorm – niemand, en dus ook jouw klanten niet – kijkt hier nog van op. Sterker nog: ze hebben er vaak al ervaring mee.

Waarom is factoring een flexibele financiering?

Factoring = flexibel. Waarom? Je vult alles naar eigen wens in. Op een rijtje:

 • Vanaf 1 factuur
 • Zonder minimum omzet & bedragen
 • Je bepaalt zelf van welke klanten je de facturen overdraagt.
 • Er wordt niet gevraagd naar lastige liquiditeits- en toekomstverwachtingen.
 • En, ook niet geheel onbelangrijk, je kunt er altijd weer mee stoppen. Er zijn géén langlopende verplichtingen.

Hoe weten mijn klanten dat ik met factoring werk?

Je klanten zijn op de hoogte omdat je een factoringtekst en bankrekeningnummer toevoegt aan je factuur. In deze tekst staat dat de factuur is overgedragen en je opdrachtgevers nu aan het factoringbedrijf betalen, en niet meer aan jou. Bij de eerste factuur wordt bovendien een introductiebrief toegevoegd, met uitleg over de dienstverlening. Zo is je klant altijd op de hoogte.

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact op!


  Jouw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.

  Back To Top