skip to Main Content

Weg uit Bijzonder Beheer

En ineens zit je met je onderneming in ‘bijzonder beheer’ van de bank. Geen fijne boodschap, want vanaf dat moment zit de bank tegenover je, in plaats van naast je te staan.

De belangrijkste tip in zo’n geval: Ondernemer, maak je sterk! Ga niet in de weerstand of, nog erger, in de ontkenning. Zorg dat je je zaak voor elkaar hebt en laat je helpen door iemand, die je business begrijpt, heldere taal spreekt en aan jouw kant staat. Iemand, die jou sterker maakt, waardoor je de status ‘bijzonder beheer’ weer snel achter je kan laten.

Elke bank heeft eigen criteria om te beoordelen of Bijzonder Beheer moet worden ingeschakeld., bijvoorbeeld:

  • De onderneming kan de verplichtingen aan de bank niet nakomen.
  • Er wordt minstens één of meerdere jaren verlies gemaakt.
  • Naast een verliesgevend jaar is ook sprake van onvoldoende vermogen en/of liquiditeit.
  • Het kredietrisico wordt onvoldoende afgedekt door zekerheden.
  • Er is sprake van een (dreigend) faillissement of surseance van betaling.

(Bron: publicatie Rabobank Bijzonder Beheer):

Bij Weg uit Bijzonder Beheer wordt beoordeeld of er een toekomstperspectief is voor de onderneming. Als een toekomstperspectief aanwezig is, wordt een plan van aanpak opgesteld en zal de ondernemer ondersteund worden bij de uitvoering van dit plan en bij de communicatie met de bank.

Als er geen toekomstperspectief meer is voor de onderneming, kan er een traject voor afbouw en beëindiging van de financiering worden gestart.

Meer informatie? Laat hier uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Onze aanpak: 3 eenvoudige stappen
Kennismaken
Stap 1

U staat voor een belangrijke beslissing. Daarom vinden wij dat een kennismakingsgesprek meer is dan zomaar een gesprek. We leren u en uw bedrijf graag kennen. Daarnaast is het voor u een moment om de adviseur en het IMK te leren kennen. Na de kennismaking doen we u indien gewenst een adviesvoorstel. In dit voorstel definiëren we de doelen, de aanpak, de kosten en de planning. U houdt de regie en geeft zelf aan of u verder wilt.

Start
Stap 2

Samen voeren we het opgestelde plan uit. We zetten de eerste stappen en verzamelen de Quick Wins. We analyseren de eerste resultaten en gaan verder met de uitvoer. Als het goed bevalt gaan we samen verder met de versnelling. Ook hiervoor geldt; u houdt de regie en geeft zelf aan of u verder wilt.

Versnelling
Stap 3

We analyseren en optimaliseren de resultaten. Door het zetten van korte sprints werken we verder aan realisatie van de gestelde doelen. Ook evalueren we de behaalde resultaten.

telefoon-icon
Bedrijfsadvies zonder tijd of geld verspillen?
Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug. Of bel ons op: 088-9990000Uw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.Ondernemer, maak u sterk:

Nominatie computable awards
Genomineerd voor de Computable Award 2018

voor 'de beste ICT-oplossing in het MKB'

Wil je ons helpen met jouw stem in onze strijd voor eerlijke mkb-financiering en tegen geld en tijd verspillen aan onredelijke voorwaarden en afwijzingen.

Veeeeeeeeeel dank!

Bekend van onder andere
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!
Uw gegevens zijn veilig. We zullen ze nooit aan derden verstrekken.


Back To Top